Sally Bauerskolans Högstadium

På Sally Bauerskolans högstadium sätter vi värdegrunden högt och detta genomsyrar det dagliga arbetet med eleverna. Vi arbetar också förebyggande för att eleverna ska få en trygg, trivsam och lärorik skolsituation.
Vi sätter målen högt och vi arbetar för att våra elever ska komma väl förberedda till gymnasieskolan.

Högstadiet har idag 144  elever - 24 elever i sex olika klasser i årskurs 7-9.

Sally Bauer Skolans Högstadium har idrott, hälsa och miljö som profil.
Som en del av idrottsprofilen samarbetar vi med idrottsklubbar i Helsingborg.

Som elev på Sally Bauer Skolan har du också simning på schemat en gång i veckan. Då simmar du på Filbornabadet med erfarna tränare. 

Elevensval

Boxning

Boxningen blandar traditionella moment och övningar inom boxningen med klassisk fysträning. Det är allt ifrån hopprep, spänstträning, smidighetsövningar och styrketräning till teknik inom boxningen såsom fotarbete, slagteknik och kombinationer.

Vi håller till i Helsingborgs boxningsklubbs lokaler på IH och träningarna leds av meriterade OS-boxaren Stefan Sjöstrand, som också är skolans idrottslärare.


Dans

Dansen som vi har på elevens val blandar olika former av modern dans.

Vi håller till i en lokal på Olympiahallen och dansen leds av Karolina Brun, som själv dansat större delen av sitt liv och dessutom tävlingsdansat i många år.


Fotboll

Fotbollen kör traditionell fotbollsträning där passningsövningar, spelövningar och annan teknikträning är återkommande inslag. Träningarna innehåller ofta spelmoment och match också. 
Vi håller till på Filborna konstgräsplan och träningarna leds av Lars Steen.Handboll

Handbollen är vårt senaste tillskott av idrotter som eleverna kan välja mellan och träningarna består i huvudsak av handbollsövningar och spel men innehåller också både lekar och fys. 

Vi håller för närvarande till i Teknikhallen och träningarna leds av Marcus Persson som har spelat i Vikingarna/Olympic Vikings en gång i tiden och som numera är tränare i IK Sund.


Hockey

Ishockey som elevens val har funnits sen starten av vår skola 2001. Träningarna innehåller sedvanliga övningar i skridskoteknik, puck- och klubbteknik, spelövningar och match. Säsongen brukar avslutas med “coca-cola-cup”. Träningarna startar redan 7.30 så man behöver vara på plats tidigt och byta om. Det finns möjlighet att förvara sin utrustning i ishallen även om man inte spelar i HHC på sin fritid. För att få lov att välja ishockey på Elevens val måste du själv utöva sporten på din fritid. Träningarna leds av Sergey Marchkov som har ett förflutet i den ryska hockeyligan med bl a guld i högsta serien och spel i juniorlandslaget på 90-talet. Sergey har varit hockeytränare på Sally Bauerskolorna i 20 år. 
Våra träningarna äger rum på ishallen i Helsingborg.Idrott och ledarskap

På Idrott och ledarskap får eleverna både prova på vanliga och mer ovanliga idrotter. Det är allt ifrån friidrott, olika bollsporter, badminton och bordtennis till klättring, padel, och skateboard. Idrott och ledarskap håller därför till på lite olika ställen runt om i Helsingborg. Vår ledare är Nana Souleiman.
En viktig del i utbildningen är själva ledarskapsbiten där eleverna får vara hjälptränare på Filbornabadet. Då går man bredvid en erfaren simtränare och hjälper små barn att lära sig simma. En del elever har efter detta fått gå den riktiga tränarutbildningen som HS har för sina instruktörer. OBS! Denna profil är för de elever som går i åk 9 och går alltså inte att söka i åk 7 och 8.Simning

Simningen som elevens val har vi haft i 20 år. Träningen startar redan 7.15 på tisdagar och fredagar. Det är tuff träning som oftast är individanpassad till eleven, men där det även innehåller gemensamma övningar. För att få lov att välja simningen som Elevens val måste du själv utöva sporten på din fritid. 

Vi håller till på Filbornabadet som ligger nära skolan. Träningarna leds av Lars-Olof Hansson och Magnus Rasmusson, båda två framgångsrika simmare en gång i tiden och numera mycket erfarna ledare inom HS sen ett trettiotal år tillbaka


Styrketräning

Styrketräning som Elevens val är inne på sitt tredje år nu och är omtyckt av många elever. Det kan passa den som inte utövar någon av de andra idrotterna vi har. Träningen anpassas efter varje individ utifrån behov mm, men man får också prova på en mängd olika styrkeövningar. Eleverna följer olika sorters program och får även sätta ihop sina egna program.

 Styrketräningen leds av Sam Abouharb som själv har mycket erfarenhet av styrkelyft och tyngdlyftning.

OBS! Styrketräningen är för våra elever som går i åk 9 och går alltså inte att välja i åk 7 och 8.


Ridning

Ridningen håller till på Helsingborgs ridskola. Eleverna rider varannan gång och har teori varannan gång. De tillfällen då det är ridning måste eleverna vara i god tid på ridhuset så hästen är redo kl 8.00 då lektionen startar. 

För att få lov att välja ridning som elevens val måste du själv utöva det på din fritid. Rosie Jansson och Åsa Lannefors är rutinerade och erfarna ledare på Helsingborgs ridskola och håller i våra träningar.